tirsdag den 24. september 2013

lukning af kirker

http://politiken.dk/debat/laeserbreve/ECE2075326/glaedelig-kirkelukning/

I et Læserbrev i Politiken skrevet af celleforsker Lars Jensen om lukning af tomme kirker

Skriveren er glad for Mariannes Jelveds forslag til at lukke de tomme kirker som står rundt om i landet. og at vi i den mobile verden vi lever saktens kunne leve med 3-4 kirker pr by. Så ville kirkeren blive fyldt op og være mere effektive med afhandlingen af bryllupper, dåb og begravelser.

Det hele er bare et tivoli med rammerne af livets store begivenheder og i stede for at have tomme bygninger som bliver brugt en gang imellem og ellers står tomme eller med få kirkegangere. så slå dem sammen og få dem fyldt og brugt mere.


Nytte etik:

Kant ville mene at vi skulle forsøge at få så meget ud af kirkerne som muligt. Det at der står mere og mindre tomme kirker rundt i landet er en dårlig ide for samfundet. det koster i personale og drift og det er ikke effektivt. så heller slå dem sammen få dem fyldt op og "producere" flere arrangementer.

Det er til ingen nytte at præsten prædiker for tomme stole og afholder en barnedåb eller bryllup og begravelse en gang imellem.
 så heller fyldte kirker om søndagen med flere barnedåb. flere bryllupper om ugen samt flere begravelser på en uge dette er det mest rigtige da vi skal få så meget ud af vores resurser som muligt
dette er sund fornuft og ikke spild af vores evner.


Pligt etik
Bentham ville mene at det er vores pligt at kirkerne står til rådighed for alle. En kirke der bliver ikke brugt meget og få kommer om søndagen så skal den stadigvæk være der uanset hvor mange kommer og hvor meget den bliver brugt. vi er alle skabt og Gud og alle har ret til Gud uanset og resurserne skal bare være der.
Vi skal holde kirkerne åbne til dem som måtte få lyst til at bruge dem.

5 kommentarer:

 1. Så du holder med Kant? - Hvilket jeg selv gør også.

  SvarSlet
 2. ja det gør jeg. Jeg syns at dem der bruger kirkerne også skal betaler for omkostningerne dette giver bedre kirker og større glæde for dem som bruger dem.

  SvarSlet
 3. Er det ikke omvendt? altså Kant - pligtetik og Bentham - nytteetik? eller er jeg bare forvirret? :D

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Louise, jo det har du så sandelig ret i. Tror lige han har byttet om på navnene!

  SvarSlet