tirsdag den 24. september 2013

atom politik

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/481553:Udland--Iran-kan-lave-atombombe-paa-10-maaneder

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu advarer vesten om, at Iran kan have atomvåben om et år. Styret i Teheran nægter dog at være i gang med at fremstille atomvåben. Landets forklaring er, at atomprogrammet udelukkende skal bruges til fredelige formål som at producere energi. Israel overvejer et angrib på Iran.


Hvis vi tænker i en filosofiske retning er Israel og vesten så Empirister eller Rationalister. jeg mener at Israel og vesten er rationalister som betyder "at fremfører en sandheden som bestemmes ud fra fornuft, analyse og deduktion. Det er muligt at opnå viden om virkeligheden alene ved fornuftens brug". hvilket gør at Iran har/vil have atomvåben om et år, fordi de er vestens fjende. men kan man nu også være sikker på det, har folk for Israel og vesten været i Iran og se Irans atomprogram for at se om de kan lave raketter eller om de virkelig prøver på at lave strøm til det Iranske folk.   
Men hvis vi ser Irans atompolitik ud fra nytteprincippet handler Iran så rigtig?  de vil jo sørger for at flest mulig har strøm ergo er flest lykkeligere. Nej fordi nytteprincippet glæder alle mennesker og ikke kun et land. Jeremy Bentham mener at det vigtigste er "konsekvensen af selve handlingen" så selvom Iran vil gøre noget godt for sit folk er det konsekvensen der betyder noget. hvad nu hvis det hele springer i luften vil eksplosionen så slå folk ihjel.  i så fald handler Iran ikke efter nytteprincippet fordi udfaldet må ikke få folk til og dø.   
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar